Site icon Yritys markkinointi

Näin pysyt kunnossa talosi siivouksessa

Siivouksen päällä pysyminen voi olla onnen salaisuus. Siisti koti tekee meille paljon helpompaa rentoutua ja tuntea olonsa kotoisaksi pitkän päivän päätteeksi, mutta tämä tarkoittaa usein tuntien viettämistä tiskialtaan ääressä orjuudessa, mikä ei myöskään ole suurin osa hauskoideoistamme.
Temppu on löytää tapoja pysyä siivouksen päällä, jotta se ei koskaan pääse pisteeseen, jossa sinun on tehtävä paljon työtä. Tässä tarkastellaan parhaita tapoja saavuttaa se.

Vähän ja usein

Tämä on ensimmäinen sääntö, ja se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta sitä kannattaa ehdottomasti noudattaa.
Asia on siinä, että jos siivoat talosi edetessäsi, se ei koskaan pääse siihen pisteeseen, että siitä tulee valtava työ. Paras esimerkki tästä on pyykinpesu: jos pystyt vain vakuuttamaan itsesi peseytymään jokaisen aterian jälkeen, likaiset lautaset eivät koskaan leviä ja täytä koko keittiötä.
Kysymys kuuluu, kuinka vakuutat itsesi noudattamaan tätä sääntöä, kun olet väsynyt ja haluat vain rentoutua syömisen jälkeen.
Ja vastaus on löytää sopiva aika tämän työn tekemiseen säännöllisesti, kun tunnet olosi täynnä energiaa, mutta sinulla on myös vapaa-aikaa. Jos teet sen syömisen jälkeen, on epätodennäköistä, että syömme, koska tunnemme olomme silloin väsyneiksi ja haluamme puhua/katsoa televisiota. Parempi vaihtoehto on tehdä se ehkä kumppanisi ollessa suihkussa tai ehkä heti kun tulet kotiin töistä. Valitse aika ja pysy siinä.

Jaa tehtävät

Jos joku teistä tekee kaiken työn, se on liikaa selvitettäväksi. Jaa tehtävät kotona asuvien ihmisten kesken, mutta ole myös looginen sen suhteen ja mieti työtehtäviä, joita jokainen teistä todennäköisesti tekee. Älä huolehdi liikaa oikeudenmukaisuudesta: huolehdi tuloksista.
Koristele älykkäästi
Vielä tehokkaampaa on ajatella loogisesti, miten toteutat sisustuksen, mihin esineisiin/huonekaluihin investoit ja miten järjestät kaiken. Tämä voi olla valtava tapa tehdä omaisuudestasi helpompi tai vaikeampi ylläpitää sen mukaan, kuinka hyvin teet sen.
Hyödyllisiä sisustusvinkkejä ovat kovempien pintojen, kuten kovapuun, käyttö (ja niiden pitäminen kunnossa , koristeiden ja koriste-esineiden minimoiminen sekä lian helposti piilottavien värien käyttö.
On myös hyvä idea ottaa käyttöön menetelmiä, joilla kiinteistösi pysyy siistinä. Esimerkiksi pyykkikori on säilytettävä likaisen pyykin päällä, keittiössä tulee jättää tilaa pyykinpesulle ja paperilokero asiakirjoille, joita ei ole vielä lajiteltu.
Hae apua
Lopuksi, jos todella haluat tehdä elämästä helpompaa, harkitse siivoojan palkkaamista. Tai jos et halua siivoojaa, entä robottipölynimuri?

Exit mobile version